Northrop Grumman, ABD Uzay Kuvvetleri için Korumalı Taktik Uydu Haberleşme (PTS) Sistemi’nin prototipini geliştirecek.
ABD Uzay Kuvvetleri Uzay ve Füze Sistemleri Merkezi (SMC), Northrop Grumman’ı uydu haberleşme sistemi prototipinin geliştirilmesi için seçti. Korumalı Taktik Uydu Haberleşme (PTS) Sistemi’nin prototipini geliştiren şirket, ilk uçuşu 2024 olarak planlıyor.
Space Enterprise Consortium aracılığıyla seçilen ve halihazırda geliştirilmesi devam eden PTS’nin sözleşmesi tasarım, üretim ve görev yükünün testini kapsıyor. Northrop Grumman Korumalı Taktik Uydu Haberleşme Sistemi’nin prototipini bir adet uyduya entegre edecek. Gösteri uçuşunda ise sistem yörüngeye fırlatılacak.
Korumalı Taktik Uydu Haberleşme Sistemi’nin prototipi gösteri uçuşunda; alan, zemin ve ağ geçidi bölümlerini içeren ve anti-jam taktik uydu haberleşme mimarisinin bir parçası olan gelişmiş anti-jam bağlantıları yer alacak. Northrop Grumman Haberleşme Sistemleri Başkan Yardımcısı Cyrus Dhalla, Korumalı Taktik Uydu Haberleşme Sistemi’nin prototipi hakkında,
“Northrop Grumman’ın Korumalı Taktik Uydu Haberleşme Sistemi için hızlı prototip oluşturmaya devam etme seçimi, SMC ile yakın iş birliğimizi yansıtıyor ve uzay kuvvetlerinin kritik görevini daha da desteklememize olanak tanıyor. Dijital mühendislik yaklaşımımız, analizlerimizin ve tanıtımlarımızın hızlı bir şekilde ilerlemesini sağladı. Uzay kuvvetlerinin önemli ölçüde geliştirilmiş anti-jam performansını sağlayabileceğini doğruladı.”
ifadelerinde bulundu.

Northrop Grumman, Aralık 2021’de PTS prototipinin ön tasarım incelenmesini tamamladı. Ayrıca prototip, hükumetin PTS test terminaliyle birlikte çalışabilirliğini de kanıtladı. Korumalı Taktik Uydu Haberleşme Sistemi’nin prototipi, taktik askerler için karıştırma ve aldatmaya dayanımlı (anti-jam) Korumalı Taktik Dalga Biçimi’ni kullanarak performansını doğruladı. Şirket, 40 yıldan daha uzun bir süredir askerî korumalı uydu haberleşme sistemleri üzerine çalışma yapıyor.
İlgili Olarak
ASELSAN’ın kara konuşlu uydu haberleşme terminali çözüm ve projeleri

Uzay ve Uydu Mühendisliği öğrencisi, Havacılık ve uzay sistemleri meraklısı, teknoloji sever