Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığından (SSB) yapılan ilk açıklamada savunma sanayisi şirketlerinin Milli Dayanışma Kampanyası’na destek için adımlar attığı duyurulmuştu.
SSB koordinasyonunda savunma sanayisi firmaları da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” sloganıyla başlattığı kampanyaya katkı sağlamak üzre 13 milyon TL tutarında bağışta bulundu. İlk etapta 10 milyon TL’lik bağışta bulunan sektör 3 milyon TL daha bağışta bulunarak toplamda 13 milyon TL bağışta bulunmuş oldu.
Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir 31 Mart 2020’de sektör olarak Milli Dayanışma Kampanyası’na toplam 10 milyon lira bağışta bulunduklarını açıklamıştı.
İlk etapta Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ), ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN, STM, SSTEK Savunma Sanayii Teknolojileri AŞ ve TEI-TUSAŞ Motor Sanayii firmaları kampanyaya toplamda 10 milyon lira bağışta bulundu.
İsmail Demir, “Savunma sanayi sektörü olarak bu süreçte milletimizin ve sağlık sektörümüzün yanındayız. Sektör olarak bütün imkanlarımızı harekete geçirirken, yerli solunum cihazı üretimine de destek oluyoruz.” ifadelerini kullanmıştı.
Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası’na, Savunma Sanayii ailesi olarak ilk etapta ASELSAN, HAVELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, TEI, STM ve SSTEK firmalarımızla toplam 10 milyon TL destek veriyoruz.#BizBizeYeterizTürkiyem 🇹🇷 pic.twitter.com/ewyt72GVm9
— İsmail Demir (@profismaildemir) March 31, 2020
İsmail Demir açıklamasının devamında:
“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan Milli Dayanışma Kampanyası’na da savunma sanayi ailesi olarak bağışlarımızı yapıyoruz. Kişisel desteklerimizin yanında bazı firmalarımızla birlikte sektör olarak toplam 10 milyon lira bağışlamış bulunuyoruz. Bunun devamının da geleceğine inanıyorum. Savunma sanayi ailemizin bütün paydaşlarını ve çalışanlarımızı da bu kampanyaya davet ediyor, verdikleri ve verecekleri destekler için şimdiden teşekkür ediyorum.”
İkinci Etapta 3 Milyon TL Bağış
Bugün sosyal medya hesabı twitter üzerinden yapılan yeni bağışı duyuran İsmail Demir:
“Cumhurbaşkanımızın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası’na Savunma Sanayii ailesi olarak desteğimiz devam ediyor. DELTA V, FNSS ve ALP Havacılık, kampanyaya toplamda 3 milyon TL bağışta bulundu. Katkılarından dolayı firmalarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanımızın başlattığı Milli Dayanışma Kampanyası'na Savunma Sanayii ailesi
olarak desteğimiz devam ediyor.DELTA V, FNSS ve ALP Havacılık, kampanyaya toplamda 3 milyon TL bağışta bulundu. Katkılarından dolayı firmalarımıza teşekkür ediyorum.#BizBizeYeterizTürkiyem
— İsmail Demir (@profismaildemir) April 10, 2020
Defence Turk Yayın Koordinatörü. Türk Savunma Sanayii özelinde; savunma teknolojileri, stratejileri ve politikaları araştırmacısı ve takipçisi.